A téli tesztek eredményei alapján jogos elvárás lehetett volna a Sauberrel szemben, hogy pilótái pontszerző helyekért harcoljanak. Ehhez képest a csapat meglehetősen erőtlen, Kamui Kobayashi és Pedro de la Rosa is a középmezőnyben szenvednek, a spanyol azonban bízik benne, hogy közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz.

“A valós erőviszonyokat nem a tesztek, hanem a versenyek mutatják meg, a realitás pedig az, ahol most állunk” – ismerte el de la Rosa. “Nagyon jól kezdtünk a teszteken, a többiek azonban februártól folyamatosan vezették be az új fejlesztéseket. Ezekkel nagyokat léptek előre, miközben mi egy helyben maradtunk, ez a magyarázat az aktuális állásra.”

“Valószínűleg a többieknél kevesebb benzinnel is futottunk a teszteken, ez pedig a valósnál nagyobb különbségeket mutatott. Nem ott vagyunk, ahol szeretnénk, de még 16 verseny van hátra, pokolian nyomni fogjuk, hogy előbbre lépjünk.”

Spanyolországban új aerodinamikai csomagot vezetünk be, de szerintem mindenki így tesz majd. Ettől tehát nem remélhetünk sokat, józannak kell maradnunk és versenyről versenyre apró módosításokkal kell előrelépnünk.”