A múlt héten felröppentek olyan hírek, hogy a Ferrari már Felipe Massa 2010 végén lejáró szerződésének hároméves meghosszabbítására készül, de a csapattól ezt egyelőre senki sem erősítette meg, sőt egyre több forrás emlegeti Robert Kubicát a brazil utódjaként. Az elnök, Luca di Montezemolo is inkább terel.

“Ne beszéljünk egyelőre a szerződésekről. A világbajnokság még épp csak elkezdődött” – mondta az elnök a Ferrari új 599 GTO-jának bemutatóján az olasz újságíróknak.

“Nagyon elégedett vagyok Felipével, a felépülésétől kezdve addig, hogy vezeti a bajnokságot. Szintén elégedett vagyok Alonsóval, a pályán és azon kívül is elszánt, optimista. Mindkettejükkel nagyon-nagyon elégedett vagyok, bár kemény csata lesz, remélem, hogy vasárnap újra nagyon versenyképes Ferrarit láthatunk majd!” – tette hozzá.

Sanghajban Massát is megkérdezték a helyzetről, konkrétumot ő sem mondott, de nem aggódik túlságosan.

“Szerintem nem kell ezzel sietni. Elégedett vagyok a helyzetemmel és a csapatnál folyó munkával. Már a tavalyi balesetem előtt elkezdődtek a tárgyalások a hosszabbításról, annyit mondhatok most, hogy folytatódni is fognak. De nem sietünk. Szeretnék futamról futamra egyre jobb lenni és a bajnoki címért küzdeni. Jelenleg ez foglalkoztat, nem a szerződés” – idézte a brazilt az Autosport.