Nem áll le a terjeszkedéssel Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú ura folyamatosan figyeli, milyen új piacokra lehetne betörni. A legújabb kiszemelt Oroszország, amely valamelyik másik európai helyszín helyére léphet, a rendezésre Szocsi tűnik a legesélyesebbnek.

“Két-három olyan helyszín van Oroszországban, amelyekkel jelenleg is tárgyalunk” – mondta Ecclestone, elismerve, hogy az egyik helyszínnek van némi hátszele. “Nagy a nyomás, hogy Szocsival csináljunk valamit.” A városban és környékén hamarosan nagy fejlesztések kezdődnek, mert a 2014-es téli olimpia házigazdája lesz, az F1-es projekt tökéletesen passzolna a beruházási tervekbe.

Ecclestone-nek az új helyszínek felkutatása mellett Koreával is foglalkoznia kell, később cáfolt lapinformációk szerint ugyanis a pálya nem készül el októberre. Állítólag a tervező Hermann Tilke is elismerte, hogy baj van az ütemtervvel, Ecclestone viszont biztos benne, hogy lesz verseny.

“Abszolút nyugodt vagyok, nincs miért aggódnom. Beszéltem Tilkével és tagadta, hogy bárkinek is azt nyilatkozta volna, nem lesz kész időre a pálya.”