Bár az idény kezdete előtt még mindenki négy nagy csapatról beszélt, a tavaly még Brawnként bajnokságot nyerő Mercedes GP az eddigi futamokon nem volt komoly ellenfél a Ferrari, a Red Bull és a McLaren számára. A Red Bull-os Mark Webber nem nagyon számol Schumacherékkel a bajnoki küzdelemben.

“Úgy gondolom, hogy a Ferrari és a McLaren nagyon erős, egyértelműen három csapat van a képben. A Mercedes sem rossz, de a teljesítményt illetően jelenleg a Ferrarival, a McLarennel és a Red Bull-lal kell számolni” – mondta az ausztrál.

A rosszul végződött első két futam után két héttel ezelőtt a Red Bull végre eredményre tudta váltani a mezőny legjobbjának tartott autóban rejlő lehetőséget, Webber szerint a sepangi kettős győzelem után nagyon fontos, hogy folytatódjon is a jó teljesítmény.

“Gyorsan lendületbe kell jönnünk! A csapatot dicséri, hogy magunkra találtunk a nehéz hétvégék után. A hangulat, az együttműködés szenzációs, a Red Bullnál és a Renault-nál is mindenki nagyon keményen dolgozik. Eddig nem alakult a legsimábban a bajnokság, de szép teljesítmény, hogy fel tudtunk állni!”