A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn közölte, hogy megegyezett a Renault által a 2008-as Szingapúri Nagydíjon megrendezett baleset miatt a Forma-1-től eltiltott két korábbi csapatvezetővel, a csapatfőnöki posztot tavaly őszig betöltő Flavio Briatoréval és az egykori technikai főnökkel, Pat Symondsszal.

A megegyezés keretében az FIA és a két ex-renault-s is lemondott a további jogi lépésekről, Briatore eddigi örökös és Symonds öt évre szóló eltiltását pedig 2012 végéig szólóra csökkentették.

Az angol mérnök tegnap közleményben pontosította a megegyezés rá vonatkozó részét, tisztázta, hogy Neutrino Dynamics cégén keresztül tanácsadóként akár a mai naptól is szerepet vállalhat a Forma-1-ben.

“Az egyezség értelmében Pat Symonds elismeri, hogy a kötelessége lett volna megakadályozni a történteket, és mivel nem tette, ő is felelős. Így a sport érdekeit szeme előtt tartva megegyezett az FIA-val, hogy 2012 végéig nem vállal közvetlen szerepet a Forma-1-ben és 2011 végéig egyetlen más FIA-bajnokságban szereplő csapatnál sem. Az egyezség azonban nem akadályozza abban, hogy addig is tanácsadóként vagy más módon segítsen bármilyen csapatot.”