Kínában szigorúan cenzúrázza a kormányzat az internetet, csak olyan tartalmakhoz lehet hozzáférni, melyekre felső körök is rábólintanak. Tavaly a közösségi média is tiltólistára került, a Twitter így elvileg nem használható az országban.

Ez problémát jelent a csapatok és pilóták számára, akik az elmúlt hónapokban aktívan használni kezdték a mikroblogot. Kínában elvben mindenkinek csendben kéne maradnia, de ebbe nehezen nyugszanak bele az érintettek.

A HRT pilótáját, Karun Chandhokot “három nagyon kedves” rajongó köszöntötte a sanghaji repülőtéren, akik részletes instrukciókat adtak az indiainak arra, milyen trükkökkel kerülhető meg a tiltás. Természetesen a többiekhez is eljutottak az infók, így szerdán már több csapat és újságíró is aktívan twittelt Sanghajból.

Egyelőre nem világos, hogyan fog reagálni az ország 30 ezer fősre becsült internetrendőrsége, de meglepő lenne, ha képtelenek lennének rugalmasan kezelni a helyzetet. Az is valószínű ugyanakkor, hogy már hétfőre betömik azokat a lyukakat, amelyeket most kihasználnak az F1-esek.