A Red Bull-os Mark Webber egy friss interjúban elmondta, hogy az eddigi három futam eredményei alapján négy helyett már csak háromszereplősnek látja az idei bajnokságot, saját csapata mellett a Ferrarit és a McLarent sorolja az esélyesek közé, de Mercedest nem érzi veszélyesnek.

A Mercedes GP csapatfőnöke azonban nem így látja a helyzetet, hiszen Nico Rosberg mindössze négy ponttal áll a bajnokságot vezető Felipe Massa mögött és ugyan Michael Schumacher hátránya harmincpontos, de Ross Brawn szerint a lemaradásukat akár egy jó hétvégével is hipp-hopp behozhatják csapatszinten is.

“A bajnoki küzdelem még messze nem dőlt el. Az új pontrendszer mellett egyetlen hétvégének is drámai hatása lehet az állásra” – mondta az angol az Auto Motor und Sportnak.

Brawn a pilótáiban is teljes mértékben bízik, szerinte csak az autón múlik a siker: “Nico elképesztően gyors, nagyon jó versenyzett eddig, főképp Malajziában. De hétvégéről hétvégére Michael is egyre inkább belelendül. Mindketten eredményesek lesznek, ha a tehetségükhöz méltó autót adunk nekik. Ott lesznek az élen” – ígérte a csapatfőnök.

Ha csak a vasárnapra jósolt eső nem kavarja meg nagyon a dolgokat, a Mercedes ugrására a Spanyol Nagydíjig kell várni, a csapat legalábbis Barcelonában veti majd be az alaposan áttervezett W01-est, amelytől a felzárkózást remélik.