A Forma-1-es csapatok hagyományosan az idény első néhány, ún. tengerentúli versenye után az európai szakasz kezdetére, a Spanyol Nagydíjra készülnek az első átfogó frissítési csomaggal. Így tesz a Mercedes GP is, de a legfrissebb hírek szerint az eddig nem túl eredményes W01-es olyan sok tekintetben változik, hogy gyakorlatilag már B verzióról lesz szó.

A német Auto Motor und Sport arról ír, hogy a csapat változtat az autó súlyelosztásán, módosít a hátsó felfüggesztésen, új sebességváltóház kerül a járgányba és megnyújtják a tengelytávot is. A frissített W01-esnek a változtatások mértéke miatt az FIA kötelező töréstesztjét is teljesítenie kell majd.

A szaklap a csapatfőnököt, Ross Brawnt idézve azt is hozzáteszi, hogy a Mercedesnél szerették volna karcsúsítani a kasztnit, de erre az FIA idény előtti homologációja után már nincs lehetőség, ezért döntöttek a tengelytáv megnyújtása mellett.

A csapatnál valószínűleg nagyon reménykednek benne, hogy az eddig a Red Bullhoz, a Ferrarihoz és a McLarenhez viszonyítva nem túl versenyképes autó javulni fog, hiszen már az idény elején jelezte a Mercedes, hogy győzelmeket vár a Forma-1-es alakulatától, nemrég pedig az is felröppent, hogy Brawn júniusig szabott határidőt az idei eredményességre, ha addig nem sikerül az áttörés, átnyergelnek a 2011-es autó fejlesztésére.