Ugyan a Renault tisztán teljesítmény tekintetében a nagy csapatok mögött jár, az első három futam alapján úgy tűnik, hogy a Ferraritól, Red Bulltól és McLarentől elmaradó Mercedes GP-re veszélyt jelenthet. Robert Kubica eddigi élmezőnybeli helyezéseit nagyban köszönheti a külső körülményeknek, de a csapat technikai igazgatója, James Allison szerint a Renault-nak ezután is reális esélye lehet a Mercedes elkapására.

“Azt hiszem, tényleg elkaphatjuk őket, mert az időmérőn épp csak előttünk járnak, Malajziában pedig úgy látszott, hogy a versenytempónk jobb is. Kínában újabb fejlesztéseink lesznek, többek között új padlólemez és első szárny. Lehet, hogy ez még nem lesz elég ahhoz, hogy a kvalifikáción eléjük kerüljünk, de biztosan a közelükbe kerülünk. Ha a rajtnál eléjük ugrunk, akkor szerintem meglesz a tempónk ahhoz, hogy előttük is maradjunk.”

“Nem titok, hogy 2010-ben agresszíven akarjuk fejleszteni az autót, azaz a jó ötleteket a lehető leghamarabb alkalmazzuk a pályán is. Az aerodinamikai fejlesztésünk üteme még sosem volt ilyen gyors, legalább a duplája a tavalyinak. A gyárban minden szünetet kiiktatnak, hogy az előző évihez képest feleannyi idő alatt kerülhessenek az újítások az autóra” – magyarázta a mérnök.