A Forma-1 2008-as világbajnoka, Lewis Hamilton három verseny után csak a hatodik az összetett pontversenyben, miután a bahreini harmadik pozíció után két hatodik helyet szerzett Ausztráliában és Malajziában. Főként az időmérő edzéseken mutatott gyenge eredmény miatt. Hamilton azonban optimista.

“Úgy fejeztem be az idei első három versenyt, hogy csak nagyon keveset vesztettem és még minden nyitott” – mondta Hamilton honlapján. “Képesek vagyunk több pontot szerezni? Szinte biztos, amikor számított, megbízhatóak voltunk és megmutattuk, hogy megvan a sebességünk, hogy az élen harcoljunk.”

Hamilton lemaradása csak nyolc pont

Hamilton lemaradása csak nyolc pont


A McLaren versenyzője eddig 31 pontot gyűjtött, lemaradása mindössze nyolc pont az élen álló Felipe Massával szemben. Ami főleg annak köszönhető, hogy az összes nagycsapat hibázott, a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes sem mondhatja tökéletesnek idei első három versenyét. 

“Úgy vélem, a bajnokság állása biztató számunkra, különösen mert ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint tavaly” – utal rá Hamilton, hogy 2009-ben is le volt maradva kissé a McLaren, de akkor sokkal többet vesztettek. “Azt hiszem, minden csapat elpuskázott néhány jó lehetőséget – de ezek a dolgok megtörténnek, ha az élmezőny ilyen közel van egymáshoz és mindenki harcol, hogy nagy előnyre tegyen szert.”

A táblázat is igazolja Hamiltont, hiszen a McLaren-Mercedes mint konstruktőr második a pontversenyben, lemaradása tíz pont a Ferrarival szemben. Hamilton szerint az élre kerülhetnek, mert az idei versenyautójuk remek.

“Imádom vezetni az idei versenyautót” – mondta. “Malajziában mondtam a mérnökeimnek. Soha nem volt még ennyire megbízható, masszív és kiforrott autóm, mint az MP4-25. Nemcsak megtalálhatod a tökéletes egyensúlyt, de valóban keményen hajthatsz vele és kiválóan reagál az üzemanyagszint változására. Ez pedig azt jelenti, hogy valóban képes vagyok a határon hajtani, ahogy igazából szeretek vezetni” – áradozott Hamilton.

A McLaren második a konstruktőrök között

A McLaren második a konstruktőrök között


“Nem hiszem, hogy valaha is jobban élveztem volna egy Forma-1-es autó vezetését, mint az idei versenyautónkét. Persze még nem tökéletes – hiszen semmi sem az -, de nagyon bizakodó vagyok a következő versenyeket illetően.”

A McLaren nem is készül különösen nagy újdonsággal a jövő heti Kínai Nagydíjra. Apróbb változtatások lesznek, de nagyobb módosítást már csak az európai versenyekre tervez a wokingi csapat.