Noha van már egy futamgyőzelme és a konstruktőri verseny második helyén áll jelenleg a McLaren, Martin Whitmarsh csapatfőnök nem teljesen elégedett az istálló teljesítményével. Whitmarsh úgy véli, hogy erősebb is lehetett volna a kezdés.

“Saját, nagyon szigorú normáink szerint az első három versenyen nyújtott teljesítményünk nem teljesen felelt meg a nagyon magas elvárásainknak, annak ellenére, hogy megnyertük az Ausztrál Nagydíjat és érzésünk szerint megvan a szükséges tempónk az élmezőnnyel való csatázáshoz” – mondta Whitmarsh.

“Ez nagyon önkritikusnak tűnhet annak fényében, hogy második helyen állunk a konstruktőri versenyben, hogy Lewis és Jenson is jó pozícióban van egyéniben, de kifejezi, hogy mi a McLarennél mindig tökéletességre törekszünk. Javulni akarunk és kiszűrni minden hibát, hogy még nagyobb esélyünk legyen a győzelemre.”

Whitmarsh azért nem tagadja, sok pozitív dolog is történt a csapattal. “Nem kétséges, hogy sikereink, így Jenson integrálása a csapatba, ausztráliai győzelme és Lewis hihetetlen mutatványai nagy lendületet adtak. Most arra törekszünk, hogy megragadjunk az élmezőnyben és folyamatosan az első helyért csatázzunk.”