Flavio Briatore januárban pert nyert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ellen, így érvényét veszítette a Forma-1-től való örökre szóló eltiltása, ennek ellenére úgy nyilatkozott, nem akar visszatérni a sportágba.

Barátja, az F1-et irányító Bernie Ecclestone viszont azt mondta pár napja: “Azt hiszem, lehetne találni neki valamilyen szerepet a Forma-1 promóciójához kapcsolódóan.”

Briatorét most megkérdezte az olasz Sky Sport 24, mit is gondol a visszatérésről. “Úgy dobtak ki, mint egy rossz bűnözőt” – mondta a Fernando Alonsóval és Michael Schumacherrel is világbajnoki címig jutó olasz. “Soha nem leszek újra csapatfőnök a Forma-1-ben, de talán 2012 után visszatérek egy másik szerepben” – tette hozzá a 60 éves Briatore.

Ecclestone visszahozná Briatorét

Ecclestone visszahozná Briatorét


Korábban a Gazzetta dello Sport kérdezte meg az olaszt, hogy esetleg egy csapat megvásárlásával visszatérne-e, de azt teljességgel kizártnak tartotta. 

Mint ismeretes, az FIA azért tiltotta el az olasz szakembert, mert szerintük bizonyítható volt, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon az ő utasítására hajtott falnak Nelson Piquet és segítette győzelemhez ezzel csapattársát. A januári felmentő ítélet még nem végleges, az FIA fellebbezett.