Míg idén Dél-Korea, 2011-ben India kerül új helyszínként a Forma-1-es versenynaptárba. A verseny szervezői nagyon bizakodóak az Új-Delhi szomszédságában, egy “sportváros” keretein belül épülő új pályával kapcsolatban.

“Úgy számítjuk, hogy jövő októberben mehet a verseny. A tervek szerint 2011 júliusára épül meg teljesen a pálya és miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megadja az engedélyt, megindulhat a marshalok, pályamunkások és a mentőszemélyzet kiképzése” – nyilatkozta a projekt mögött álló cég, a JPSK Sport alelnöke, a korábban a Bahreini Nagydíj szervezésén is dolgozó Mark Hughes.  

A 120 ezer nézőt fogadni képes létesítmény területén végigfutó aszfaltcsíkot a sepangi, bahreini, isztambuli pályák atyja, Hermann Tilke tervezte, de a végső kialakításba a csapatoknak is beleszóltak. 

“Dimbes-dombos, 5,5 kilométeres pálya lesz, amely várhatóan Monza mögött a második legnagyobb átlagsebességet biztosítja majd. Az adatokat elküldtük az összes csapatnak is, ők betáplálták a szimulátoraikba, és jelezték, hol lehetne javítani, hol lehetne még előzési pontokat kialakítani” – magyarázta Hughes.