A csapatok szervezete, a FOTA, az F1 technikai partnere, az LG és az F1Racing magazin februárban tartott internetes közvélemény-kutatása alapján a Force India kapta az “LG Az idény momentuma” díjat.

A több mint 88 ezer válaszadó egyötöde Giancarlo Fisichella spái pole-ját és a futamon elért második helyét látta 2009 legszebb eseményének. A silverstone-i kiscsapat meglepetéseredménye megelőzte Jenson Button brazíliai bajnoki diadalát, a Brawn szezonnyitón szerzett kettős győzelmét, Mark Webber első futamgyőzelmét is.

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy a sport igazi rajongói a mi pole-unkat és dobogónkat találták az év csúcspontjának. Azt hiszem, az emberek a nehézségek ellenére diadalmaskodó csapatszellemet díjazták ezzel. Mindenki szereti, amikor valami váratlan történik az F1-ben, és az, hogy csendes kezdés után Belgiumban az első sorból indultunk és a dobogóra jutottunk, pontosan ilyen meglepetés volt a nézőknek. Úgy gondolom, ez azt is bizonyítja, hogy a nézők látják az örömet és elismerik a kemény munkát, ami eljuttatott minket eddig. Ez a díj igazán az egész csapaté, és a nevükben is köszönöm az LG-nek és a szavazóknak!” – mondta a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya.