Erős párosítás jött össze idén a Mercedes GP-nél, hiszen az évek óta a figyelem középpontjában lévő Nico Rosberg csapattársa a hétszeres világbajnok Michael Schumacher lett. Rosberg egyelőre jobb honfitársánál, a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon a csapat első dobogós helyét is megszerezte.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint Schumacher jelenléte kulcsfontosságú Rosberg fejlődése szempontjából, a hétszeres bajnok hozza ki belőle a legjobbat. “Amikor az első pletykák felröppentek Michaelről, Nico felhívott és megkérdezte, igaz-e a hír” – mondta Haug. “Majd azt mondta, hogy próbáljuk meg mindenképp szerződtetni.”

Haughoz közel áll ez a mentalitás, saját maga is hasonló szellemben gondolkozik. “Ha választhatok, én is mindig a legjobbal akarok dolgozni. A lehető legjobb csapatfőnökkel akarok együttműködni, olyasvalakivel, mint például Ross Brawn. Nem versenyzünk egymással, összetesszük, amink van.”

“Hasonlóan működik ez, mint az újságíróknál. Igazán előnyös, ha valaki, aki mellettem dolgozik, kicsivel jobb munkát végez, mert az belőlem is kihozza a legtöbbet.” Haugot nem lepte meg Rosberg idei remek teljesítménye, pontosan ezt várta tőle.

“Kívülállók számára talán meglepetés lehet Nico teljesítménye, de én nagyon régóta ismerem őt. Már akkor beszéltünk vele, amikor a McLarennél voltunk, próbáltunk összehozni valamit. Engem kicsit sem lep meg, amit most mutat.”