Willy Rampf technikai igazgató Malajziában búcsúzott el a Saubertől, utódja április 1-jétől a Force Indiától szerződtetett James Key. Sepangba az 56 éves Rampf még elutazott a csapattal, búcsúja azonban nem sikerült szépen.

A téli teszteken egész jónak tűnt a Sauber, az idény első három versenyén azonban nem találta a ritmust a csapat. Malajzia különösen rosszul sikerült, Pedro de la Rosa motorja már a rajt előtt elfüstölt, de Kamui Kobayashi sem élte meg a tizedik kört.

“Szomorú vagyok Willy miatt” – mondta Peter Sauber. “Közel 15 évig volt hűséges technikai főnökünk, erre utolsó versenyén ekkora bukást kellett átélnie. Egészen az utolsó napig küzdött a csapatért, pontosan tudom, hogy ezek a kiesések mennyire nyomasztják, még ha nem is tud mit kezdeni velük.”

A Ferrari egyelőre vizsgálja a meghibásodások pontos okát, a Sauber vasárnapi közlése szerint a légrendszer mehetett tönkre. Leszámítva a három új csapatot, idén egyedül a Saubernek nem sikerült még a pontszerzés. “Igen, ennyire rosszul még sosem álltunk. Tudtam, hogy idén nem lesz egyszerű a helyzet, de ilyen nehézségekre azért nem számítottam” – ismerte el Sauber, aki még mindig főszponzort keres a csapatnak.