A Ferrari nem szerepelt valami fényesen a Maláj Nagydíjon, a csapat elbaltázta az időmérőt, így a futamon a mezőny végéből kellett előrekapaszkodnia Felipe Massának és Fernando Alonsónak, a spanyol munkáját pedig az autó megbízhatatlansága tette végül semmissé.

A csapatfőnök, Stefano Domenicali is elismeri, hogy nincs minden rendben náluk.

“Ott vagyunk az élen. Versenyképesek vagyunk, erősek vagyunk, de ki kell küszöbölnünk a problémákat. Az összeredményt tekintve sajnos ez volt a legrosszabb hétvégénk, és ennek két oka van. Egyrészt a megbízhatóság, ami sajnos nem elég jó. De azt sem feledhetjük, hogy a hétvégi gyenge eredmény az időmérő következménye is volt, a 19. és 21. helyről rajtolva csodára van szükség” – magyarázta a bizonyítványt az olasz.
 
“A megbízhatósági problémákat komolyan kell venni és a lehető leggyorsabban meg kell oldani. Egyelőre még nem ismerjük pontosan Fernando motorhibájának jellegét, és nem tudjuk, mi volt a baj a Saubereknél, de amennyire tudom, másféle gondokról volt szó.”

Domenicali szerint az “ellazáskodott” kvalifikációból is levonták a megfelelő tanulságokat:

“Ami szombaton történt, elfogadhatatlan, a csapattal megtárgyaltuk ezt. Nincs értelme kockáztatnunk, még akkor sem, ha más nagy csapat ezt teszi. Mindannyian tanultunk ebből.”