Felemás hétvégét tudhat maga mögött a McLaren Malajziában, a szabadedzéseken Hamilton fölényesen gyors volt, de az időmérőt csúnyán elrontotta a csapat. Button a 17., Hamilton pedig csak a 20. helyről rajtolt, de Ausztráliával ellentétben ezúttal nem jött be a címvédő konzervatívabb gumistratégiája, Hamilton a 6. helyen zárt, míg Button csak a nyolcadik lett.

“Nem rossz eredmény a 20. rajkockából! Ha előbbről indultam volna, még jobb lett volna a verseny, de így is nagyszerű munkát végzett a csapat, az autó egész hétvégén fantasztikus volt, ez nagyon jó a jövőre nézve. Nagyon-nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Nem si tudom, hány pont ez, de mindenképpen jó.”

Hamilton a futam végén még az ötödik helyet is megpróbálta elcsípni, de végül nem bírt a Force Indiá-s Adrian Sutillal.

“Gyorsabb voltam nála, de nagyon ravasz volt a kanyarkijáratokban, az egyenesekben pedig túl gyors volt” – foglalta össze.

Button a verseny után a rossz rajt és a gumistratégia miatt panaszkodott.

Massa elkapta Buttont, Alonsót megúszta

Massa elkapta Buttont, Alonsót megúszta


“Pocsékul rajtoltam, és rossz döntés volt a lágyabb gumin kezdeni, mert egyáltalán nem tapadt az autó hátsó része. Nagy sebességnél borzalmas volt. Ezért előzni sem tudtam, sokat buktam a rajtnál.  A 10. körben cseréltem, mert akkor üres pályára jöhettem vissza, és jobb is lett a helyzet. Viszont gond volt, hogy sokáig (46 körig) voltam a kemény gumin egy olyan pályán, ahol azért lehet előzni. Az üldözők két másodperccel gyorsabbak voltak nálam, nehéz volt őket tartani.”

“Felipe (Massa) végül el is ment. Fernando is próbálkozott néhányszor. Az utolsó alkalommal mélyen bevágott a kanyarba, de hirtelen vége lett a motorjának, nem tudom, mi történt. Mindenesetre jó csata volt.”

“Nem gondoltam, hogy ilyen kemény lesz a nyolcadik helyért küzdeni, de azért jó, hogy sikerült pár pontot szerezni” – összegzett a 2009-es bajnok.