Alaposan elrontotta a Ferrari a Maláj Nagydíj időmérő edzését, addig vártak a maranellóiak a Q1-ben, amíg a pálya alkalmatlanná vált a versenyzésre. Fernando Alonso és Felipe Massa sem jutott tovább, a spanyol szerint azonban a rajtpozíció a várható kaotikus futamra tekintettel nem sokat jelent.

“Olyan előrejelzésünk volt, amely szerint nem várható eső a Q1 során” – mondta Alonso, aki a 19. helyről indulhat. “Csak vártunk, hogy felszáradjon a pálya, de az eső hirtelen rákezdett, így senki nem tudott javítani az eredményén és kiestünk. Rosszkor voltunk rossz helyen. Szerencsére a verseny holnap van és nem ma, vasárnap pedig rengeteg dolog fog történni, egyáltalán nincs jelentősége a pozíciónak. Azért az ilyen hibákat el kellene kerülnünk.”

Alonso vasárnapra is esőt vár, és persze számtalan izgalmas pillanatot a versenyen. “Itt mindig esik, holnap is fog, rengetegszer fog változni az állás. Nincs más dolgunk, mint hogy a lehető legtöbb pozíciót javítsunk.” Alonso ezzel együtt is inkább száraz versenyt választana, ha tehetné.

“Soha nem akarok esőt. Amikor zuhog, őrült dolgok történnek és minden szerencsejátékká válik.”

Massa még Alonsónál is rosszabbul szerepelt, csak 21. lett, nem is volt boldog a brazil. “Csak vártunk és vártunk, hogy elálljon az eső, mielőtt kimegyünk a pályára, de csak jobban rákezdett” – morgolódott Massa. “Hiba volt és rossz döntés. Olyan időjárást szeretnék holnapra, melyben van esélyünk küzdeni. Ha száraz marad a pálya, nehéz lesz, de özönvízben sem lenne könnyebb. Meglátjuk.”