A maláj tulajdonú Lotusra rámosolygott a szerencse a hazai versenyén, az időmérő kaotikus körülményei miatt ugyanis Heikki Kovalainen átjutott a kvalifikáció második szakaszába, ami újoncként óriási szó.

“Nagyon örülök! Élvezem az ilyen körülményeket. Nehéz felmérni a sebességet, kockáztatni kell, minden pillanatban úgy érzi az ember, hogy eldobhatja az autót, de ez benne a kihívás, ezért szeretem ezt. A Q2-be való továbbjutás felülmúlta a várakozásainkat. Persze, szerencsénk is volt, de megint sikerült megvernünk a másik két újonc csapatot. Szerencsénk volt, de jól alakítottuk a stratégiát – elég csak megnézni, mi történt a McLarennel és a Ferrarival. Ők kihagyták a lehetőséget az elején, mi pedig kihasználtuk a helyzetet. Alig várom a holnapi versenyt!” – mondta a finn a kvalifikáció után.

Jarno Trulli peches volt, mert gyors körén megpördült előtte valaki, így lemaradt, de a csapatfőnök, a maláj Tony Fernandes így is egészen eksztázisba került az eredmény láttán.

“Szavakat sem találok! Micsoda nap! Hazai pályán, hazai közönség előtt megszerezni a 15. helyet – elképesztő. A fellegekben járok! A Toro Rossót is megfuttattuk, és ha Jarnónak szerencséje lett volna, ő is a Q2-be jut. A holnap az már holnap, meglátjuk, mi lesz, de ez egy újabb lépés előre. Ma ennek örülünk!” – lelkendezett Fernandes.