Jenson Button csapattársához, Lewis Hamiltonhoz hasonlóan csak a mezőny végéről vághat neki a vasárnapi Maláj Nagydíjnak, a tavalyi világbajnok hivatalosan bejutott ugyan a Q2-be, de kicsúszása miatt a második szakaszt már csak a bokszból figyelhette. Hamiltonnak még ez sem jött össze, az extrém esős gumikkal csak megközelíteni tudta a továbbjutást érő eredményt, mindkét mclarenes a rossz taktika áldozata lett.

“Alapvetően rosszul láttuk az egészet” – mondta a csalódott Button az időmérő után. “Úgy gondoltuk, hogy csak egy felhő jön, ezért vártunk a bokszban. Nyilvánvalóan rossz döntés volt, nagyon meglepődtünk, hogy az eső már a második körömben rákezdett.”

“Nagyon, nagyon nedves volt a pálya. Az első körben még jó volt a helyzet, a másodikban már nem. Minden előjel nélkül jött az eső, az első szektor még száraz volt, miközben a pálya többi részén állt a víz. A kavicságyból nem tudtam kimászni, remélem, a motornak nem lett baja, mert sokáig járattam a szabadulás reményében.”

“Egyszerűen hiba volt ennyi ideig a bokszban maradni. De a Ferrari a jelek szerint ugyanebből az előrejelzésből dolgozott, és ugyanúgy járt, mint mi. Ritkán előforduló edzés az ilyen, de hogy valami pozitívat is mondjak, az időmérőre sikerült kijavítanunk a korábbi, egyensúllyal kapcsolatos problémákat.”

Hamilton sem volt boldog. “Borzasztó volt odakint a pályán” – fogalmazott Hamilton, aki már az Ausztrál Nagydíj után is bírálta csapatát a taktika miatt. “Csak csúszkáltunk össze-vissza, aquaplaning volt mindenhol. Utólag okoskodva nyilván ki kellett volna mennünk korábban a pályára, az utólagos bölcselkedés azonban csodálatos dolog, csak nem sok mindenre jó.”

“Megesik az ilyesmi, egész hétvégén mi voltunk a leggyorsabbak, most mégis mit tehetnék? Csak vállat vonhatok és készülök holnapra, amikor ismét ki fogom tenni a szívemet is a pályára. Minden csak addig volt jó, amíg az időmérő el nem kezdődött itt Sepangban.”