Lewis Hamilton az első és a második szabadedzést is az élen fejezte be Sepangban, de ennek ellenére nem hajlandó túl sokat ígérni a továbbiakra. Kis előrelépést ő is elismer, de a nagy próbának a kvalifikációt tartja.

“Nem volt rossz nap, jónak tűnik az autó, talán a legjobbnak, amióta ezen a pályán versenyzek. Végrehajtottuk a programunkat. A gumikkal még nem vagyunk egészen képben, de összességében pozitív minden. Egy-két dolgon még módosítani szeretnék, de semmi komoly.”

“Az ember sosem dőlhet azért hátra, nem mondanám azt, hogy teljesen nyugodt vagyok. Az időmérős tempónk nem volt a legjobb az elmúlt két futamon, remélhetőleg most jobb lesz, de az időjárást is figyelembe kell venni. Elég versenyképesnek tűnünk, de nem tudjuk, mások hogyan álltak az üzemanyaggal” – magyarázta az angol.

“Nem tudom, hogy közelebb jutottunk-e a Red Bullhoz, de egyértelműen egy kis előrelépést érzek, és minden futamon ez a cél” – tette hozzá.

Buttonra sok munka vár

Buttonra sok munka vár


Míg Hamilton visszafogottan elégedett volt az első nap után, a délelőtt harmadik, délután negyedik időt autózó csapattársa, Jenson Button inkább csak panaszkodott.

“Lassacskán azért javulok, de hosszú délután volt ez. Nem éreztem igazán az autót, nagyon rossz volt az egyensúly, nem sikerült kedvemre valóan eltalálni. Az autó hátulja nagyon ideges, és egyelőre nem találtam meg a megoldást, de dolgozunk rajta. Az edzés végére már kezdett javulni a helyzet, de még sok munka van előttünk, hosszú lesz az éjszaka” – mondta a címvédő és egyben tavalyi malajziai győztes.