Lewis Hamilton múlt heti melbourne-i rendőrségi ügye után az Ausztrál Nagydíj főszervezője, Ron Walker arról beszélt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt amolyan “házirendet” adna ki a csapatoknak, amelyben “listába foglalná, hogy mit szabad és mit nem az adott országban, milyen szabályok érvényesek a különböző helyszíneken”.

A ferraris Fernando Alonso szerint ez az ötlet óriási túlzás.

“Nem tudom pontosan, mi volt Hamiltonnal, de ha egy 25 éves ember egy sportkocsival egy kicsit zajong, és ez után egész héten erről van szó, és szabályzat is készül, az szerintem túlzás” – mondta a spanyol az olasz Gazzetta dello Sportnak.

A kétszeres világbajnok szerint az üggyel az FIA-n kívül a versenyzők szervezetének, a GPDA-nak sem kell foglalkoznia: “Ez magánügy, nem hiszem, hogy bármit is kellene mondanunk.”

A múlt hétvégén egyébként magát Alonsót is levideózta valaki, amikor a melbourne-i utcákon autózott elég sportosan. A spanyol nem örül az ilyesminek. “Az internet nagyon jó dolog, de nagyon rossz is, mert vannak, akik rosszra használják.”

Alonsónak ez a videó nem tetszett