A brit Daily Mail tudósítása szerint az idősebb és ifjabb Nelson Piquet 200 ezer fontra (60 millió Ft) perelte a Renault-t és volt csapatfőnökét, Flavio Briatorét, amiért még tavaly szeptemberben vádolta meg rágalmazással és zsarolással a két brazilt, miután a volt pilótája leleplezte a 2008-as Szingapúri Nagydíjon megrendezett balesetet.

A Renault belső vizsgálata, majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is arra jutott, hogy Piquet nem hazudott, ezért a francia gyártó vissza is vonta a két Piquet ellen indított eljárását, azonban nem kért bocsánatot, Briatore pedig semmilyen téren nem visszakozott.

“Mivel a Renault F1 nem reagált Piquet-ék felszólítására, hogy vonja vissza a korábbi hamis vádakat és kérjen bocsánatot, nem maradt más választásuk, mint hogy bíróságon bizonyítsák az igazukat” – mondta a brazilok ügyvédje, Dominic Crossley.

Briatore a botrány kirobbanása után nem sokkal távozott a Renault éléről, majd az FIA örökre el is tiltotta a Forma-1-től, de az olasz a büntetést formai okok alapján sikeresen megsemmisíttette a párizsi kerületi bíróságon. A Renault-tól még tavaly nyáron kirúgott kis Piquet a vallomásáért cserébe büntetlenséget kapott, de az F1-ben nem talált helyet a történtek után, így idén már Amerikában, a NASCAR-ban folytatja a versenyzői pályafutását.