Michael Schumacher a hetedik helyről vághatott neki a múlt heti Ausztrál Nagydíjnak, végül tizedikként zárt. A hétszeres világbajnoknak nagyot kellett küzdenie a pontért, mert rögtön a rajt után megsérült első vezetőszárnya, így a mezőny végéről kezdhette a felzárkózást.

Schumacher sok időt töltött Jaime Alguersuari Toro Rossója mögött, az utolsó körökben azonban Pedro de la Rosát is megelőzte, így ért oda a tizedik helyre. “Tudom, hogy furcsán hangzik, én mégis rengeteg pozitív dolgot látok a melbourne-i versenyben” – írta Schumacher honlapján. “Első pillantásra természetesen nem látszik, de ha kicsit komolyabban elemezzük az adatokat, kiderül, hogy sokat fejlődtünk.”

“Jó okom van az elégedettségre, persze nem csupán az elért eredmény alapján. Az időmérőn szerintem én és Nico is két-három hellyel előrébb végezhettünk volna, de túlságosan konzervatív beállításokat választottunk a végére, csak a versenyt tartottuk szem előtt. Számomra a szárnycsere is nagy időveszteséget jelentett, vagyis ha minden optimálisan alakult volna, a dobogért küzdhettünk volna.”

“Most sem vagyunk túl messze az első három helytől, úgy érzem, még többet tudunk. Malajziába úgy utazhatunk, hogy tudjuk, sokat fejlődtünk és ez remek érzés. Az egy pont ellenére is élveztem a melbourne-i csatákat, Sepangban is jól fogom érezni magam.”