Ugyan a téli teszteken egyáltalán nem vett részt, a Hispania a szezonnyitóra összerántotta a csapatot, így a Bahreini Nagydíjon elindulhatott a csapat. Az a hétvége még gyakorlatilag az autó összerakásáról szólt, de az Ausztrál Nagydíjon azért már a versenyzés is a feladatok közé tartozott.

Az időmérőn a csapat jobbik pilótája, Bruno Senna 1,5 másodperccel volt lassabb a legjobb újonc, a Lotus idejénél, de a csapatfőnök, Colin Kolles szerint hamarosan eltűnhet ez a különbség.

“Nincsenek komolyabb problémáink. Egyre közelebb kerülünk a mezőnyhöz, és ha így folytatjuk, rövidesen felzárkózunk. Szerintem van még két másodperc a csomagunkban, legalább annyi” – mondta a román-német szakember.

Kolles szerint egyelőre a két újonc versenyző, Senna és Karun Chandhok tapasztalatlansága is hátráltató tényező.

“Ez valóban így van, még hozzá kell szokniuk az F1-es autóhoz. Nincs korábbi Forma-1-es tapasztalatuk, az F1-es pedig minden más autótól különbözik, szerintem maga a csomag ennél két másodperccel gyorsabb.”

“A fő célunk, hogy minden tekintetben javítsunk az autón, megbízhatóvá kell tennünk. Már most is javulás tapasztalható ezen a téren. Folyamatosan cseréljük az alkatrészeket, hogy kiiktassuk a különböző problémákat” – magyarázta az Autosportnak Kolles.