Ki lesz apja helyett apja?

Ki lesz apja helyett apja?

A Daily Telegraph-nál vitt rovatában a 2008 végén visszavonult David Coulthard mai cikkében Lewis Hamiltonnal foglalkozik. A skót szerint a mclarenes melbourne-i közúti kihágását – korábbi ügyeihez hasonlóan – eltúlozták, de ezzel együtt is komoly tanulsága van a történteknek.

 “Tudom, hogy felelőtlenséggel vádolhatnak ezért, de én igazán nem látom nagy ügynek, hogy Lewis egy kis gumiégetéssel szórakoztatta az embereket. Szerintem óriási túlzás volt a reakció erre a kis kihágásra. Megértem a közlekedésbiztonsági szempontot, de Lewis a világ egyik legjobb versenyzője. Senkiben sem bíznék jobban, ha arról van szó, hogy egy kis gumiégetés közben tudja-e uralni az autót” – írta DC, hozzátéve, hogy egy ejnye-bejnye bőven elég lett volna az autó elkobzása helyett, sőt Hamiltont “büntetésből” inkább be kellett vonni a biztonsági kampányba.

Ezzel együtt a történtekből azt a következtetést vonta le Coulthard, hogy Hamiltonnak mindenképp szüksége lenne egy menedzserre, édesapja helyett gyorsan keresnie kell valakit.

“Hol van a támogatás? Honnan kaphat jó tanácsot? Hol van Lewis apja? A döntését, amellyel megvált Anthonytól, a felnövés jeleként üdvözölték, de a pótlás hiánya ezen a hétvégén megmutatkozott. Menedzser nélkül olyan, mint a csúcsteniszező edző nélkül: amikor jól megy a játék, rendben van, de amint gond van, mindenki hibaként róhatja fel.”

“Nem tudom, hogy összevesztek-e, de elég furcsának találom, hogy nem beszéltek egymással a pénteken történtek után. A lényeg, hogy Lewisnak minél előbb pótlást kell találnia, hogy ő csakis a versenyzésre koncentrálhasson!”