Michael Schumacher az Ausztrál Nagydíj rajtjánál történt lökdösődés miatt a mezőny végére esett vissza, és elég nehezen is kapaszkodott fel az utolsó pontszerző helyre: előbb a sereghajtó Virginnel versenyző Lucas di Grassi “oktatta”, majd 40 körön keresztül volt beragadva a Toro Rosso újonca, Jaime Alguersuari mögé, akit végül a spanyol ifjonc által elkövetett hiba miatt tudott csak megelőzni.

A brit Sun szerint Schumacher “névtelenségben” töltötte a délutánt. “Nem ezért hozta vissza a nyugdíjból a Mercedes 30 millióval. Ilyen teljesítmény mellett talán a hároméves szerződés első idényét sem tölti ki” – írta a lap.

Az olasz La Stampa szintén nem volt elragadtatva az egykori ferraris ász szereplésétől:

“A Mercedes nem épp a legjobb autó, de úgy tűnik, hogy az egyik versenyzője – az, amelyiknek hét bajnoki címe van és 30 milliót keres – még a kezelési útmutatót is elveszítette. Mi a bizonyíték? Még a Virginnel is megelőzték, Luca Badoert ennél kevesebbért keresztre feszítették tavaly. Biztos, hogy Michael Schumacher van a vörös sisak alatt? Talán Montezemolónak (a Ferrari elnöke) igaza volt, amikor azt mondta, hogy csak az ikertestvére az.”

A 41 éves német azért elégedett volt melbourne-i teljesítményével, és változatlanul úgy gondolja, időre van szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze korábbi gyorsaságát.

Azt mondja, idővel belerázódik

Azt mondja, idővel belerázódik

Azt mondja, idővel belerázódik


“Az általunk futott köridők még nem annyira jók, mint például a Red Bull-pilótáké, de nem nagy a lemaradásunk” – fogalmazott Schumacher. “A magam részéről nagyon elégedett vagyok, ráadásul az autónkban van még tartalék.”

Schumi hozzátette, ha a rajt után, az első kanyarban történt ütközés következtében nem sérül meg az első vezetőszárnya, akár a dobogóra is odaérhetett volna, mert az autója elég gyors volt ehhez.