Michael Schumacher az Ausztrál Nagydíj rajtjánál történt lökdösődés miatt a mezőny végére esett vissza, és elég nehezen is kapaszkodott fel az utolsó pontszerző helyre: előbb a sereghajtó Virginnel versenyző Lucas di Grassi “oktatta”, majd 40 körön keresztül volt beragadva a Toro Rosso újonca, Jaime Alguersuari mögé, akit végül a spanyol ifjonc által elkövetett hiba miatt tudott csak megelőzni.

A brit Sun szerint Schumacher “névtelenségben” töltötte a délutánt. “Nem ezért hozta vissza a nyugdíjból a Mercedes 30 millióval. Ilyen teljesítmény mellett talán a hároméves szerződés első idényét sem tölti ki” – írta a lap.

Az olasz La Stampa szintén nem volt elragadtatva az egykori ferraris ász szereplésétől:

“A Mercedes nem épp a legjobb autó, de úgy tűnik, hogy az egyik versenyzője – az, amelyiknek hét bajnoki címe van és 30 milliót keres – még a kezelési útmutatót is elveszítette. Mi a bizonyíték? Még a Virginnel is megelőzték, Luca Badoert ennél kevesebbért keresztre feszítették tavaly. Biztos, hogy Michael Schumacher van a vörös sisak alatt? Talán Montezemolónak (a Ferrari elnöke) igaza volt, amikor azt mondta, hogy csak az ikertestvére az.”

A 41 éves német azért elégedett volt melbourne-i teljesítményével, és változatlanul úgy gondolja, időre van szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze korábbi gyorsaságát.

Azt mondja, idővel belerázódik

Azt mondja, idővel belerázódik


“Az általunk futott köridők még nem annyira jók, mint például a Red Bull-pilótáké, de nem nagy a lemaradásunk” – fogalmazott Schumacher. “A magam részéről nagyon elégedett vagyok, ráadásul az autónkban van még tartalék.”

Schumi hozzátette, ha a rajt után, az első kanyarban történt ütközés következtében nem sérül meg az első vezetőszárnya, akár a dobogóra is odaérhetett volna, mert az autója elég gyors volt ehhez.