Sebastian Vettel a szezonnyitóhoz hasonlóan az Ausztrál Nagydíjon is biztos első helyet adott ki a kezéből, ráadásul Bahreinnel ellentétben nem is tudta befejezni a versenyt. A 26. körben fékhiba miatt a kavicságyban fejezte be a futamot, bal első féktárcsája szó szerint felrobbant.

“Iszonyatosan bosszantó” – morgolódott Vettel, akit Christian Horner csapatfőnök vállveregetésekkel próbált nyugtatni a bokszban. “Persze, nem tehetek semmit, de ez most már akkor is szar.”

“Fékhibánk volt, már egy körrel korábban éreztem, hogy valami nincs rendben. Gondoltam, kimegyek a bokszba, hogy rápillantsanak a szerelők, de már nem jutottam el odáig. Minden egy ütéssel kezdődött a bal oldalon, az egyik kerékvető sérthette meg az autót, majd vibrációkat éreztem a kormányon. Óvatosan fékeztem a 13-as kanyarban, de hiába, a bal első féktárcsa felrobbant.”

Vettel annyira elszomorodott a kiesés miatt, hogy nem is akart a következő versenyről beszélni. “Őszintén szólva most egyszerűen csak haza szeretnék repülni. De az élet megy tovább, és ami azt illeti, a magam részéről ma semmit nem tudtam volna jobban csinálni. Nehezek voltak ma a körülmények, de úgy tűnik, hogy kicsit oda kell figyelnünk a megbízhatóságra, hogy Malajziában biztosan eljussunk a kockás zászlóig.”

“Mielőtt felismertük volna, mi történik, már vége is volt” – nyilatkozta Horner. “Még nem tudjuk pontosan, mi történt, ez nyilvánvalóan egy új probléma. Mikor Sebastian jelezte, hogy vibrációt érez a kormányon, rögtön kihívtuk volna a bokszba, de esélye sem volt, hogy eljusson odáig. Nagyon bosszantó a dolog, mert egyébként nagyon gyors autónk van. Jövő hétig muszáj lesz kijavítanunk ezt a hibát!”