Michael Schumacher nagyot harcolt a melbourne-i Ausztrál Nagydíjon, rögtön a rajt után balesetbe keveredett, de az utolsó körökben felküzdötte magát az értékes pontszerző, tizedik helyre. A hétszeres világbajnok élvezte a futamot.

“Ilyen a versenyzés” – utalt Schumacher a rajtbalesetre, mely miatt nem haragszik senkire. “Talán az időmérőn túl óvatosak voltunk a versenybeállításokkal kapcsolatban, ez befolyásolta a teljesítményünket. Jól rajtoltam, de hirtelen ütést éreztem, nincs ezzel gond, hiszen nagyon csúszós volt a pálya. Az első szárnyam tönkrement, ez nem sokat segített.”

“Sokat gondolkoztunk rajta, hogy cseréljünk-e kereket vagy ne, végül úgy döntöttünk, váltunk. Reméltük, hogy a végén profitálhatunk ebből.” Schumacher nagyot harcolt Jaime Alguersuarival, a fiatalok nagyon élvezték, hogy a nagy bajnokkal csatázhatnak.

“Ezek a srácok nagyon tudják taposni a gázt. Izgalmas volt, ráadásul voltak időszakok, amikor gyorsabbak voltunk az élmezőnynél. Alguersuari a maximumot nyújtotta, nem volt könnyű vele, de ma már legalább volt rengeteg akció. Remélem, Malajziában több pontot szerzünk majd.”

Sokkal többet Nico Rosberg sem tudott kihozni a Mercedesből, kicsit szürke volt a német, inkább őt előzgették, mint fordítva. “Rendben volt a verseny, szereztünk néhány pontot” – fogalmazott Rosberg. “Amint megérkeznek az új alkatrészek, még előrébb kerülhetünk. A rajtom katasztrófa volt, sok helyet veszítettem, de később előrébb léptem, mert előttem káosz volt.”

“Talán még jobban is jártam a rossz rajttal, mert így elkerültem a baleseteket, összességében elégedettnek kell lennünk az ötödik hellyel. Szerintem jó döntés volt a két kiállás, alakulhatott volna úgy is, hogy a végén támadni tudunk a friss abroncsokkal.”