Egy feltartást kellett megvitatni

Egy feltartást kellett megvitatni

Michael Schumacher az FIA állandó Forma-1-es versenyigazgatójához, Charlie Whitinghoz fordult az Ausztrál Nagydíj időmérője után, állásfoglalást kérve a pályán előforduló feltartások miatt.

Melbourne-ben péntek óta nem egyszer akadályozták egymást a pályán a versenyzők, a legkomolyabb eset a második szabadedzés végén történt, amikor Pedro de la Rosa tartotta fel mindkét McLarent, és amiért a spanyol megrovást is kapott, de panaszkodott például a Force Indiá-s Vitantonio Liuzzi, és amint kiderült, Schuminak is kijutott az ilyesmiből.

“Az utolsó gyors körömön Alonso lassított le. Utána megkérdeztem, hogy a csapat szólt-e neki, hogy gyors körön vagyok, ő azt mondta, nem” – idézte fel a német a bokszutcában lezajlott beszélgetést.

“Nem egyszerű dolog ez, mert ő már levezető körön mással foglalkozik, mint hogy engem figyeljen a tükörben, de ezzel együtt is tegnap már beszéltünk arról a pilóták megbeszélésén, hogy ezzel foglalkozni kell, és épp ő volt az egyik, aki felhozta” – dohogott Schumacher.

A Q2-ben Schumachernek Hamiltonnal is hasonló gondja volt: “Lewis a saját gyors körére készült (lassan haladva), és elzárta előttem az utat, nem volt valami szép dolog. Az ember jön hátulról, és egyszer csak lelassítanak előtte – elég kényelmetlen.”