A új csapatok közül az Ausztrál Nagydíj időmérőjén világosan a Lotus volt a legjobb. Mivel eleve előlük indul, és a hidraulikai és sebességváltó-gondok, valamint a Virginnél a túl kicsi tank miatt amúgy is valószínűtlen az újonc ellenfelek célba érése, a lotusos Heikki Kovalainen már inkább előre, a középmezőny felé néz.

“Ha lehetőségem adódik, akkor támadni fogok a rajtnál. Ha jól rajtolok, több autót is megelőzhetek, utána pedig igyekszem majd védekezni. Persze ha mindkét autónk célba ér, már az is jó eredmény lesz. Én mindenképpen szeretném ott folytatni, ahol Bahreinben abbahagytuk” – magyarázta az időmérő után a finn.

Az Ausztrál Nagydíj a közeli falak, trükkös féktávok miatt évről-évre alaposan megritkítja a mezőnyt. Kovalainen is számol ezzel, de azt még ennek ellenére sem hiszi, hogy a pontszerzés összejöhet vasárnap.

“Az az igazság, hogy pontokra azért nem gondolok. Az autók sokkal megbízhatóbbak mára. Persze itt semmit sem lehet biztosra venni, az elmúlt években rendszeresen szerepelt a biztonsági autó, lehetnek balesetek, csúnyán összekeveredhetnek a dolgok. Megpróbálok majd alkalmazkodni, de elsősorban csak a saját versenyemre koncentrálok, igyekszem a legtöbbet kihozni.”

A bahreini formát vinné tovább

A bahreini formát vinné tovább

A bahreini formát vinné tovább


Az előrejelzések szerint a holnapi futamot eső is megbolondíthatja, de a finn annyira nem örülne ennek, szerinte az aerodinamikailag gyenge Lotus nem profitálna az eső egyenlősítő hatásából.

“Azt hiszem, az eső inkább rontana a helyzeten. Minél gyengébb a leszorítóerő, annál nehezebb felmelegíteni a gumit, ha pedig nem működnek a gumik, az sok időbe kerülhet. Remélem, hogy száraz idő lesz holnap, de ha eső lesz, hát az lesz, majd meglátjuk. Bármi megtörténhet, de az az érzésem, hogy nekünk nem lenne jobb a vizes pálya.”