Bár a McLarent is hátráltatta Melbourne-ben az edzéseken újra és újra eleredő eső, a második szabadedzést a csapat két pilótája zárta az élen. A legjobb időt teljesítő Lewis Hamilton szerint javult az autó Bahreinhez képest.

“Egyértelműen úgy érzem, hogy javult a tempónk Bahreinhez képest, egy körön jobb az autó. Bízom benne, hogy az időmérőn ott lehetünk a múltkori élmenők közelében! A délutáni eső ellenére még időben kimentem, így szárazon is tudtam vezetni, kipróbálhattam néhány módosítást. Jó lett volna még pár dolgot megnézni az edzés végén, de a pálya nem volt tökéletes állapotban. De így is nyugodtak vagyunk, igazából talán a mostani autó a legjobb, amit eddig itt vezethettem” – nyilatkozta az angol a szabadedzések után.    

Button is elégedett volt, de azt is elárulta, hogy a McLaren könnyű tankkal volt gyors, és arra figyelmeztetett, hogy a mai eredményekből nem szabad nagy következtetéseket levonni.

A mostani eredmény nem jelent túl sokat

A mostani eredmény nem jelent túl sokat

A mostani eredmény nem jelent túl sokat


“Nagyjából elégedett vagyok az autó egyensúlyával, egész nap javult. Ma még csak péntek volt, és talán könnyebbek is voltunk, mint a többi gyors autó, de holnap úgyis kiderül, hol állunk. Folyamatosan igyekeztünk javítani az egyensúlyon, de nem volt könnyű a forgalom és a pályaviszonyok miatt. Mindig, amikor friss gumival mentem ki, belefutottam a forgalomba” – magyarázta a címvédő.

“Az időmérőn jobb lehet az autó, mint Bahreinben, úgy tűnik, erre a pályára megfelelő a leszorítóerőnk. Mindkét gumikeverék is jól működik, jó a helyzet” – tette hozzá a tavalyi futamgyőztes.