Hivatalosan senkinek sincs kibúvó a Forma-1-es teszttilalom alól, Bruno Senna szerint azonban szükséges lenne, hogy a három új csapat felmentést kapjon. A Hispania Racing brazil pilótája az európai szezon kezdete előtt szeretne gyakorolni, hogy az istállók úrrá tudjanak lenni kínzó technikai gondjaikon.

A Hispania csapata tesztelés nélkül, az utolsó pillanatban elkészülve vágott neki az idénynek, a Lotusnak és a Virginnek ugyan jobban ment, de bőven lenne min javítaniuk. Senna szerint nemcsak az új, hanem a régi csapatok is profitálhatnának belőle, ha az FIA megadná az engedélyt.

“Úgy gondolom, hogy az új csapatoknak és pilótáknak is nagyon fontos lenne, ha gyűjthetnének még néhány tesztkilométert” – mondta Senna. “Ha tesztelhetnénk egy keveset az európai rajt előtt, sok apróságot kipipálhatnánk, köztük alap dolgokat is, amelyeket a szezon előtti teszteken kellett volna tisztáznunk.”

“Mindenkinek jót tenne a teszt, a régi csapatoknak is, hiszen nekik sokkal többször kell minket megelőzniük, mint az szükséges lenne egy optimális felkészülés esetén.” Senna szerint amíg nem rajtol el az európai szezon és a csapat nem tudja fejleszteni az autót, kár lenne előrelépést várni a Hispaniától. “Remélhetőleg Barcelonára már lesz néhány új fejlesztésünk, amelyekkel az autó teljesítményén és megbízhatóságán is javítani tudunk.”