Bernie szerint nem is fontos a menedzser

Lewis Hamilton nem sokkal a szezonkezdet előtt árulta el, hogy 2010-től már nem édesapja, Anthony egyengeti tovább versenyzői pályafutását, helyét egy külső menedzser veszi majd át. A hír után rögtön felmerült a korábbi pilóta, jelenleg szakkommentátorként dolgozó, de menedzseri tevékenységet folytató Martin Brundle, valamint a szintén pilótákkal is foglalkozó kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen neve is.

Hamilton Bernie Ecclestone-nal közösen adott interjút az F1.comnak, amelyben ugyan neveket nem árult el, de azt mondta, nagy az érdeklődés.

“Őszintén szólva bőven van jelentkező, de nem kell kapkodnom a döntéssel. Nagyszerű csapat van körülöttem, sok-sok hozzáértő ember, pillanatnyilag nincs szükségem menedzserre. Nem kell szerződésről tárgyalnom” – mondta.

Az F1 ura azt javasolta Hamiltonnak, hogy kövesse Sebastian Vettel vagy Gerhard Berger példáját, és ezután ne is adja más kezébe a sorsát:

“Nem kell a versenyzőknek menedzser! Gerhard Berger ragyogó példa erre. Ő önmagát menedzselte, és annak idején senki sem keresett nála többet. Szerintem jobb üzleteket kötött egyedül, mintha ügynöke lett volna!”