Az Amerikai Nagydíj hosszú kihagyás után 2000-ben tért vissza a Forma-1-es versenynaptárba, de a 2005-ös hatautós kutyakomédia után a verseny gyakorlatilag halálra volt ítélve, Bernie Ecclestone 2007 után nem hosszabbított szerződést Indianapolisszal.

 Tavaly a Kanadai Nagydíj is kimaradt, idén azonban Montreallal visszatért Észak-Amerika, a hétvégén pedig Ecclestone azt is elárulta, hogy Indianapolis is visszakerülhet még. 

“Annyi volt a gond, hogy nem a megfelelő emberek irányítottak” – utalt a pálya éléről azóta már távozott Tony George-ra Bernie. “Nem igazán működött ott semmi, de ha lenne egy alapos változás, szívesen visszamennénk!” – nyilatkozta Bahreinben az F1 ura.

“Megfontoljuk. 21 futam? Nem gond, bár a 20 kerek szám, könnyebben megjegyzem, mostanában a 17-et és a 19-et is keverem” – utalt arra Bernie, hogy 2011-ben huszadik futamként India is csatlakozik a Forma-1-es világbajnoksághoz, így az Amerikai Nagydíj már a 21. verseny lehetne.

Ecclestone szavaira Indianapolisban is reagáltak, elismerték, hogy nem kizárt az újbóli közeledés: “Folyamatosan tárgyalunk a Forma-1-gyel, mindig is fenntartottuk, hogy érdekel minket a versenyrendezés. 2011 mondjuk elég valószínűtlen, nagyon sok mindent el kellene még rendezni” – nyilatkozta a pálya szóvivője, Chris Schwartz.

Fittipaldi inkább más helyszínt javasol Bernie-nek

Fittipaldi inkább más helyszínt javasol Bernie-nek

Fittipaldi inkább más helyszínt javasol Bernie-nek


Az F1 ma élő egyetlen amerikai bajnoka, az 1978-as győztes Mario Andretti nagyon pártolja a visszatérést: “Bernie nagyon rápörgött az ötletre, csak a megvalósítást kell kitalálni. Indy szerintem az egyetlen megfelelő hely a versenyre, hacsak nem húzunk elő a kalapból valami befektetőt” – mondta a 70 éves veterán.

1972 és ’74 világbajnoka, Emerson Fittipaldi számára amolyan második otthon az USA, de ő úgy gondolja, hogy Indianapolist el kellene felejteni: “Nagy hiba volt Indianapolisba menni! A Long Beach-i Nagydíj nagyon jól passzolt az F1-hez, igazán jól szórakoztunk. Ott voltak a hollywoodi sztárok és a Forma-1 csillogása!” – mondta a kaliforniai helyszínről a brazil.