Az egyik F1-es újonc csapat, a Virgin Racing a Bahreini Nagydíjon ugyan egyik autóját sem juttatta célba, de az első botlás azért nem vette el rögtön a kedvüket. A tulajdonos, Richard Branson azt mondja, hogy a 2005-ben indult Red Bullhoz hasonlóan ők is a csúcs közelébe juthatnak pár év alatt.

“Egy nap a Virgin remélhetőleg megelőzi a Red Bullt. Valahol nekünk is kezdeni kell, de ha a szabályokhoz tartjuk magunkat és lassan mindenki évi 40 millió fontos keretből gazdálkodik, ahogy mi már idén is, akkor pár év alatt kitanuljuk, hogyan vigyük a csapatot. A többiek is lelépnek erre a szintre, kiegyenlítődnek majd a dolgok” – mondta az angol milliárdos.

“Persze, addigra nekik is még pár évvel több tapasztalatuk lesz, de nálunk is dolgoznak tapasztalt szakemberek. Reméljük, hogy három-öt éven belül már a bajnoki címért küzdhetünk és nem csak öt év múlva. Ki tudja? Legalább meg kell próbálni!”

A Virgin technikai igazgatója, Nick Wirth nagyon örül, hogy Branson ilyen lelkesedéssel kíséri figyelemmel a csapatot, és ő is egy nagy alakulatot, a McLarent állítja példaként.

A McLarenhez hasonlóan javulnának

A McLarenhez hasonlóan javulnának

A McLarenhez hasonlóan javulnának


“Amikor a télen hidraulikai problémáink voltak, Richard azonnal telefonált, nagyon aktív volt. Aggódott, és kikérdezte, hogyan oldjuk meg a problémát, egészen belefolyt az ügybe. Nagyszerű, hogy az illető, akitől a csapat a nevét kapta, ilyen szenvedéllyel foglakozik vele. Óriási közösen dolgozni, együtt tenni az első lépéseket” – mondta.

“Az emberek emlegetik, hogy a McLaren tavaly nyáron mennyit gyorsult, és mi hiszünk benne, hogy a korlátozott költségvetés ellenére mi is képesek vagyunk ilyesmire. Alig várjuk a folytatást!”