Nem kapta el rögtön a ritmust

Nem kapta el rögtön a ritmust

A visszatérő Michael Schumacher első versenyhétvégéje nem éppen úgy alakult, mint a szurkolói remélhették: a 41 éves német az összes edzése kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől, az időmérőn pedig a hetedikként végzett, másfél másodperccel elmaradva a pole-tól.

“Több oka is van ennek, de az egyik egyértelműen az, hogy még vissza kell szoknom. El kell kapnom a ritmust. Lassan már javul, de nem megy könnyen, és ez így is jó. Megy a finomhangolás, próbálom az autót is magamhoz igazítani” – magyarázta szombaton.

“Mondtam az első teszt után, hogy olyan érzés, mint amikor kezdtem a Forma-1-et. Valenciában az első körön eléggé megdöbbentem, de aztán már jól ment, pont, mint 1991-ben. Akkor egyébként hetedik lettem az első időmérőmön, szóval tessék!”

A 41 éves pilóta a versenyen pontokra hajt, de a dobogót sem zárja ki: “Nehéz verseny lesz. Előzések? Lehetséges, de nem valószínű. A McLaren túl gyors az egyenesben és a Ferrari és a Red Bull tempója is nagyon erős. A dobogó nem elképzelhetetlen, de nagyon nehéz lesz.”

Ahogy a nézők, Schumi is kíváncsian várja, hogyan viselkednek majd a telitankolt autók a versenyen, a rajtnál: “Izgalmas lesz az első kanyar a nehéz autók miatt, amikkel még nincs sok tapasztalatunk. Nagyon várom.”

A Bahreini Nagydíj 13 órakor kezdődik.