Schumi szerint nehéz lesz az előrelépés

Michael Schumacher három év kihagyás után szerepelt újra Forma-1-es időmérőn, a hétszeres világbajnok a hetedik helyet szerezte meg Bahreinben. Schumacher egy sorral hátrébbról indulhat, mint csapattársa, Nico Rosberg, de különösebben nem aggódik emiatt. Azt viszont Schumacher is elismeri, hogy még nem tökéletes az autó.

“Zökkenőmentes volt az első időmérőm, de az ötödik és hetedik helynél jobbra számítottunk” – mondta Schumacher. “A forró délutáni körülmények nem kedveztek nekünk, nehezebb volt vezetni az autót, többet veszítettünk, mint délelőtt. Dolgoznunk kell a kocsin, jobban meg kell értenünk és javulnunk is kell.”

Schumacher az időmérő során többször is nézegette a telemetriai adatokat, amely annak a jele, hogy nem teljesen elégedett a Mercedesszel. “Fontos lesz a bokszstratégia, valószínűleg csak egyszer fogunk kiállni. Vészhelyzetben lehet szó két kerékcseréről, de ez nagy veszteséget jelentene. Összességében a stratégiával innen nehéz lesz előrébb lépnünk.”

Schumacher megismételte, hogy egy körön még mindig kicsit lassúnak érzi magát, saját bevallása szerint fel kell pörögnie. A csapatmunkával elégedett,  és azt is elárulta, miért nézegette Lewis Hamilton autóját a bokszban. “Van egy nagyon érdekes megoldás a McLareneken, kicsit közelebbről is meg akartam szemlélni. Sokat beszéltek már erről, de saját szememmel eddig nem láttam.”

Schumacherrel szemben Rosberg nagyon is bízik az előrelépésben, vasárnap dobogóra szeretne állni. “Kicsit többet vártam én is, azt reméltem, a pole-ért küzdhetek” – értékelt Rosberg. “A Red Bull és a Ferrari egyelőre kicsit gyorsabb nálunk, ma a negyedik hely lehetett volna a maximum számomra. Nehéz volt a gumiválasztás, egyértelműen a lágyabb keverék a gyorsabb, de hajlamos túlmelegedni. Elég egy kis megcsúszás és a gumi túl forró lesz, így a következő kanyarok és az egész kör további része nem lesz optimális.”

“Ezzel együtt a lágyabb keveréket választottuk, úgy gondoljuk, vasárnap így rajtolva lehetünk eredményesebbek. Kis szerencsével felállhatok a dobogóra, a harmadik hely benne lehet a versenyben.”