Bár a Forma-1-ben nem osztanak különdíjat az újoncoknak, a 2010-ben a sorozathoz csatlakozott három új csapat is tudja, sok múlik azon, melyik tudja a legjobb teljesítményt felmutatni. Érthető, hogy a Virgin (szűz) csapatnál jó a hangulat az idény első időmérője után.

“Nagyszerű, hogy mi voltunk a legjobb újonc csapat. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit ma elértünk” – mondta Timo Glock az időmérő edzés után, ahol a 19. helyet szerezte meg a két Lotus pilóta előtt.

Szélcsatorna nélkül készült

Szélcsatorna nélkül készült

Szélcsatorna nélkül készült


“Ez csapatmunka eredménye, mindazok érdeme, akik a különösen nehéz körülmények között is keményen dolgoztak, hogy a legjobbat hozzuk ki a versenyautónkból. Az meg még jobb, hogy csak 2,7 másodperc választ el minket azoktól a csapatoktól, akiknek sok éves tapasztalata van” – tette hozzá a Toyotától érkező német, aki máris új célokat tűzött ki.

“Nagy hegyet kellett megmásznunk, de úgy vágunk neki az első versenyünknek, hogy az első célunkat már elértük és úgy vélem ez lendületet adhat nekünk, hogy tovább fejlődjünk.”

A csapat másik pilótája Lucas di Grassi a 22. helyen zárt megelőzve a Hispania két versenyzőjét, de majd egy másodperccel lassabb volt, mint Glock. A brazil, akiknek számos probléma nehezíti a hétvégéjét, így is boldog, hogy részt vehetett élete első Forma-1-es időmérőjén.

Jól teljesítettek mindketten

Jól teljesítettek mindketten

Jól teljesítettek mindketten


“Először is szeretném megköszönni a csapatnak”- mondta di Grassi. “Rengeteg erőfeszítését tettek, hogy létrejöjjön ez a csapat. Az, hogy itt lehetünk egy működő autóval, egyszerűen fantasztikus” – mondta a Brazil, akinek minden új a Forma-1-ben.

“Számomra ez még mindig csak a kezdet, hiszen mindössze három kört tudtam megtenni a délelőtti szabadedzésen a problémák miatt. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg lehetőségünk van és számos helyen kell is javulnunk még, de teljesen boldog vagyok az első Forma-1-es időmérőmmel.”