A HRT-csapat a Bahreini Nagydíj időmérőjén a papírforma szerint a két utolsó helyet szerezte meg, de az újonc csapat újonc pilótája, Bruno Senna szerint már önmagában az is eredmény, hogy ott lesznek a rajtrácson.

“Egyértelműen nagy öröm újabb köröket tenni az autóval. Míg a többiek már több ezer kilométert teszteltek,mi 26 körnél járunk. Már most sokat tanultunk, és minden egyes körrel javulunk. Nyilván nem lehet tőlünk komoly teljesítményt várni. Az autó súlyeloszlása sokat változott, nagyon nehéz volt vezetni az időmérőn. Így is sikerült azonban részt vennem az összes edzésen, ez már győzelem a számunkra. Ha holnap mindkét autó egy darabban beér a célba, az olyan lesz, mintha a dobogóra állhatnánk!” – nyilatkozta a brazil pilóta.  

Senna csapattársa, az indiai Karun Chandhok úgy vágott neki az időmérőnek, hogy a szabadedzéseken egyetlen métert sem vezette az autóját, ehhez képest nem is ment rosszul, “mindössze” 1,7 másodperccel maradt el a braziltól.

“Még mindig alig hiszem, hogy holnap ott leszek a rajtrácson. Délelőtt elég rosszul álltak a dolgok.Talán én vagyok a Forma-1 történetében az első, aki úgy ment az időmérőre, hogy előtte ki sem próbálhatta az autót” – mondta Chandhok.

Első nekifutásra ez is valami

Első nekifutásra ez is valami

Első nekifutásra ez is valami


“Kimentem a pályára, de kész pánik volt a dolog! Őszintén szólva azt sem tudom, milyen köridőt mentem. Csak felvezető körök voltak. A csapat folyamatosan kérdezgette a rádión, hogy minden rendben van-e, figyeltük a sebességváltásokat. Ezt figyelembe véve elmegy az időm, de nagyon sokat kell még javítani az autón. Még az ülésemben sem ülök kényelmesen, ez az első, amin módosítani kell! Az ilyeneken már két hónappal ezelőtt túl kellett volna lenni” – magyarázta az indiai újonc.

“Az első négy futam csak tesztelés lesz a számunkra, csak a Spanyol Nagydíjon kezdünk valójában”- mondta a csapat tulajdonosa, Jose Ramon Carabante.