A Nemzetközi Automobil Szövetség életre szóló eltiltással büntette Flavio Briatorét a 2008-as Szingapúri Nagydíj végeredményének manipulálása miatt, a párizsi bíróság azonban januárban hatályon kívül helyezte az ítéletet. Briatore ennek ellenére nem tervezi, hogy újra szerepet vállal a Forma-1-ben.

A Gazzetta dello Sport kérdezte az olaszt arról, hogy egy csapat megvásárlásával tervezi-e esetleg a visszatérést, a válasz határozott volt. „Ez száz százalékig kizárt” – mondta Briatore. „Persze, lenne még kedvem az F1-hez, még úgy is, hogy talán 2006-ban, Alonso második világbajnoki címe után kellett volna kiszállnom.”

Briatore arra számít, hogy az FIA fellebbezése után még néhány hónapig eltart, mire újra meghallgatásra kell mennie az eltiltási ügyben, egykori sikerkovácsának, Michael Schumachernek pedig sok sikert kívánt a 2010-es szezonra. Briatore azért hozzátette, hogy nem feltétlenül tartja jó ötletnek egykori nagyságok visszatérését.

Briatore februárban köszönt le az angol másodosztályban szereplő Queen’s Park Rangers elnöki tisztségéről, újabb focis kalandot nem tervez, noha szóba hozták az olasz Juventusszal is.