Míg a téli spanyolországi teszteken esőben, hűvösben gyakoroltak a csapatok, a hétvégi bahreini szezonnyitón 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet fogadja az F1-eseket. Sebastian Vettel arra figyelmeztet, hogy ez alaposan megkavarhatja a dolgokat.  

“Senki sem tudja igazán, hol is áll, mi sem, bár úgy sejtjük, hogy az élmezőnyben vagyunk. A Ferrari nagyon erősnek látszik. Ott a Ferrari, a Mclaren, a Mercedes és mi, mind alig pár tizeden belül” – sorolta a teszten kialakult állást a német.

“De itt egészen más is lehet, mert a hőmérséklet nagyon eltér a barcelonaitól. Talán szombaton (az időmérőn) végre kiderül, ki gyors és ki nem, pénteken még nem hiszem. Vasárnap meg teljesen kiszámíthatatlan. Mindenki sok üzemanyaggal indul, fogalmunk sincs, hogyan alakul a a verseny.”

“Lehet izgalmas, észbontó, és mindenki élvezni fogja, de lehet majd nagyon unalmas is, és öt kör után már mindenki a kockás zászlót várja majd” – mondta az újságíróknak Vettel.

A Red Bullt tavaly többször is motor- és hidraulikai problémák sújtották, de Vettel azt mondja, hogy a teszten történt leállások ellenére nem aggódik az autó megbízhatósága miatt.

“Nem titok, hogy senki sem szeret a pályán leállni. Először is azt jelenti, hogy gond van, másrészt a riválisok addig fényképezhetik az autót. Igen, párszor leálltunk, de nem kellett semmit szerelni. A teszten nem éri megkockáztatni és továbbmenni ha mondjuk csökken a nyomás vagy akármi, egyszerűen leállítjuk az autót és a garázsban megnézzük, mi volt a probléma. Szerintem nem lesz gondunk a versenyen!”