Mark Webber nem arról híres, hogy lakatot tenne a szájára – az ausztrál pilóta most épp Michael Schumacherről valamint csapattársa, Sebastian Vettel generációjáról és a még nála is fiatalabb újoncokról alkotott nem túl hízelgő véleményt.

 “Szerintem nem megy majd rosszul, de én sosem láttam még igazán nagyszerű visszatérést. Hát kinek volt jobb a második karrierje, mint az első?” – mondta a három év kihagyás után visszatérő hétszeres bajnokról.

A 41 éves német mellett a fiatalok is megkapták a magukét:

“Az ember ránéz ezekre a srácokra, és nem az jut eszébe, hogy ezek igazi férfiak. Kétségtelenül tehetségesek, de más tekintetben nagyon különböznek. Ma már ott a szervókormány, sok vezetést segítő kütyü van, így tudnak versenyezni ezek a fiatalok. Amikor én másztam felfelé a versenykategóriákban, még botváltó volt, ma már… Nekem jót tett ez. Persze nincs értelme ezen siránkozni. Jönnek, némelyikük jól teljesít, más meg nem” – magyarázta az F1-ben 2002-ben bemutatkozott 33 éves pilóta.

“Időről időre aztán persze – legyen szó akár Lewisról (Hamilton), akár Sebről (Vettel) – kiváló felkészítés után érkezve nagyon jók tudnak lenni” – cseppentett mézet az ecetbe Webber.

A szabadszájú ausztrál csapattársa, Vettel egyébként nem veszi a lelkére az ilyesmiket: “Ismerjük Markot, sosem rejti véka alá a véleményét! Természetesen mindig le akarom győzni, ő is engem, de amúgy jóban vagyunk” – mondta a német.