Nincs probléma, csak ki kell kerülni őket...

Nincs probléma, csak ki kell kerülni őket…

A téli Forma-1-es teszteken az új csapatok, a Lotus és a Virgin jó öt másodperccel voltak elmaradva a régiektől, az utolsó pillanatban összerántott Hispania Racing pedig ki sem próbálta az autóját a szezonnyitó előtt, Karun Chandhok és Bruno Senna a holnapi szabadedzéseken vezet majd először.

Többen aggódnak az újoncok lassúsága miatt, de Senna szerint csak a megértésen és az egymás iránti tiszteleten múlik, hogy ebből ne legyen probléma.

“Versenyeztem már a Le Mans-szériában olyan autók ellen, amelyek körönként 20 másodperccel voltak lassabbak. Gyorsabb autóval tökéletesen kezelhető a forgalom! Csakis arra van szükség, hogy a pilóták tiszteletben tartsák a másikat.”

“Biztos vagyok benne, hogy a gyorsabb pilóták idegesek lesznek majd, amikor valaki lassabban megy előttük, de nem szabad elfelejteniük, hogy nem biztos, hogy ők is mindig ugyanebben a helyzetben lesznek. Lehet, hogy valamikor nem ők előznek majd, hanem őket előzik – a kulcs a tisztelet és az előzékenység.”

A néhai háromszoros világbajnok, Ayrton unokaöccse szerint a témát megbeszélik majd a versenyzők: “Biztosan felvetődik a pilóták megbeszélésén, ahol megtárgyaljuk majd a dolgot.”