Jenson Button 2003-tól egészen 2009-ig versenyzett a BAR, Honda majd végül Brawn nevet viselő brackleyi csapatnál, akikkel tavaly végül meg is nyerte a címet. Az angol nem maradt azonban 2010-re, helyette az előző évi világbajnok, Lewis Hamilton mellé szerződött a McLarenhez.

Bár az új csapatnál, új környezetben nem valószínű, hogy a tavalyihoz hasonlóan az első hét versenyből hatot megnyerhetne, de az angol nagyon fontosnak tartja a címvédés szempontjából, hogy erősen kezdjen.

“Nagyon várom az idény kezdetét. Borzongató lesz az 1-es rajtszámmal ott lenni a pályán. Pályafutásom során most először lesz így!”

“A célom egyértelműen a címvédés, ehhez pedig nagyon erősen kell kezdeni az évet, mert manapság nagyon úgy tűnik, hogy a bajnokság az idény elején dől el és nem a végén” – mondta az F1.comnak Button.

Az angol újra elismételte, hogy azért távozott a Brawntól, mert új kihívásra vágyott, Brackleyben pedig már egy kicsit megkopott a motivációja: “Ha maradtam volna, azt hiszem, most nem lennék ilyen elszánt. Ott már megszoktam a csapatot és úgy éreztem, csak ismétlem önmagam.”