Chandhok szerint nem lesz gond velük

Chandhok szerint nem lesz gond velük

A Hispania Racing, azaz a korábbi Campos néhány héttel ezelőtt még a csőd szélén állt, de a tulajdonosváltás óta összekapták magukat, a múlt héten bemutatták az autót és a versenyzőiket is. A Bahreini Nagydíjra tesztelés nélkül érkezik a csapat, így többen tartanak attól, hogy problémát jelent majd a jelenlétük, legutóbb épp a veterán David Coulthard háborgott az újoncok miatt.

A Hispania indiai versenyzője, Karun Chandhok reagált is a kritikára, ő bízik a csapatban és az autót gyártó olasz Dallarában és manapság egyébként sem lehet válogatni, ha az ember az F1-ben akar kikötni, állítja.

“Vezettem már a Dallara által épített Forma-3-ast, World Series Renault-t, GP2-est – elismert gyártóról van szó, szóval ha ők azt mondják, hogy az autó biztonságos, akkor nem kételkedem ebben” – mondta a 26 éves pilóta a Telegraph-nak.

“Hazudnék, ha azt mondanám, Lewis Hamilton-féle bemutatkozásunk lesz, ha célba érünk, már az is kisebb csoda. De nekünk ez jutott. Senki sem kényszerít, én akartam az F1-ben versenyezni, és ez a lehetőség jutott.”

“Ha olyan tesztelési szabályok lennének ma, mint Coulthard idejében, amikor a Williamshez került, akkor azt mondhatnám, rendben, leszek tesztpilóta egy élcsapatnál, és reménykedem, hogy valamelyik versenyző eltöri a lábát. De a mostani szabályok szerint ennek nincs sok értelme” – utalt a korlátozások miatt kiüresedett tesztpilótai szerepre az F1 második indiai versenyzője.