Pótszárnyat is visznek

Pótszárnyat is visznek

A Red Bull a múlt héten vetette fel, hogy a McLaren az MP4-25-ös hátsó szárnyánál esetleg szabálytalan megoldást alkalmazhatott. Wokingban nem aggódtak emiatt, múlt péntekre meg is hívták az FIA Forma-1-es főmegbízottját, Charlie Whitingot egy személyes ellenőrzésre, ez azonban elmaradt – a kifogásolt alkatrészről szóló döntés így a szezonnyitóra tolódik.

A csapat meg van győződve róla, hogy nem lesz gond, de az igazgató, Jonathan Neale azt is elárulta tegnap, hogy biztos, ami biztos alapon kétféle konfigurációt visznek Bahreinbe, így azonnal válthatnak, ha kell.

“Charlie (Whiting) meg fogja erősíteni, hogy nincs gondja, ahogy mi végig szerettük volna. Sajnos a repülőjáratát törölték, pedig jó lett volna ha néhány más FOTA-taggal közösen még Nagy-Britanniában tisztázhattuk volna ezt, de így is nyugodtak vagyunk.”

“Beszéltünk Stefanóval (Domenicali, Ferrari-csapatfőnök) és más csapatvezetőkkel és kollégákkal is, természetesen mindenki szeretne tiszta helyzetet. Mi is így vagyunk néhány más csapat fejlesztéseivel. Nincs ebben semmi rosszindulat” – magyarázta az angol szakember.

“Nem viszünk radikálisan eltérő alternatívát, de sosem lehet tudni, végül mit mondanak a stewardok. Ha ellenünk döntenek, akkor is versenyeznünk kell, ezért van tartalék, de nem számítunk rá, hogy használni kell majd.”