Míg a legtöbb pilóta ügyeit, szerződéseit menedzsmentcégek vagy egy-egy ügynök intézi, addig Sebastian Vettel saját maga tárgyal, ha kell – az ifjú pilóta nem is érzi szükségét, hogy ezen változtasson.

“Az emberek mondogatják, hogy ó, kellene neked egy menedzser, hogy reklámokba juttasson, hogy több pénzt szerezzen. De nekem jó így is. Én magam akarom meghozni a döntéseimet” – mondta a Red Bull-os a brit Guardiannek.

Vettel elismerte, hogy néha furcsa dolog a szerződésről tárgyalni, de eddig nem bánta meg, hogy mindent maga intézett.

“Néha érdekes ott ülni az asztalnál tapasztalt hatvanasokkal szemben, de az ember gyorsan megfeledkezik a koráról, és csak arra figyel, hogy a legjobban tegye a dolgát. Eddig egyetlen lépésemet sem bántam meg.”

“Az a baj a Forma-1-gyel és a focival, hogy túl sok pénz forog bennük. Az F1 nagy üzlet, és sajnos mindenki a saját hasznával foglalkozik, az érdekli, hogy a saját zsebébe mennyi kerül. Egyeseknek a Forma-1 csak üzlet, és ez nagy baj! Az ember nem mindig beszélhet őszintén. Nekem viszont a versenyzés a legfontosabb, és az, hogy ugyanaz az ember maradjak, aki voltam” – magyarázta Vettel.