A McLaren 2010-re a tavalyelőtti bajnok, Lewis Hamilton mellé a 2009-es győztest, Jenson Buttont szerződtette. Az angol szupercsapatnál azt állítják, hogy mint mindig, most is egyenlő feltételekkel küzdhet majd a két pilóta, de a háromszoros világbajnok Jackie Stewart szerint erről butaság beszélni.

“Lewis Hamilton nagyon beépült már a csapatba. Olyan ez, mintha az én időmben jött volna valaki a Tyrrellhez, amikor sokkal jobban otthon voltam és mindenkit ismertem” – magyarázta a Telegraphnak 1969, ’71 és ’73 bajnoka.

“Akárki akármit is mond az első és második számú pozíciókról, én úgy gondolom, hogy Lewis lesz a természetes első számú. Őt már ismerik a McLaren vezetői és csapattagjai. Button az oroszlán barlangjába sétál be.”

Sir Jackie ennek ellenére nem gondolja, hogy Buttont szándékosan hátrányos helyzetbe hozzák majd, és úgy látja, hogy a címvédő számára talán ez volt a legjobb lehetőség.

“Nem kétlem, hogy Jensont is örömmel fogadják be a McLaren-családba, csak annyit akarok mondani, hogy nagyon meg kell fontolni, hogy érdemes-e olyan stabil helyzetű pilóta, mint Lewis mellé menni. Persze nem sokan utasítanák vissza a mclarenes lehetőséget, és egyébként sem tudom, hova mehetett volna egyébként Jenson.”

“Úgy sejtem, hogy talán szeretett volna maradni a Brawn-Mercedesnél. Hogy aztán ő nem tudott megegyezni a pénzről Ross Brawnnal vagy a Mercedesnél látták úgy, hogy Button nem mutatott eleget az idény második felében, nem tudom” – tippelt a skót.